BURSA - CUMALIKIZIK
ESKİŞEHİR
KONFORLU ARAÇLARLA ULAŞIM + 5* ANEMON OTEL KONAKLAMASI + PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ
13-15 MAYIS / 23-25 EYLÜL / 21-23 EKİM
(1 gece 2 gün)
Saat 20.30’da istasyon önünde buluşmamızın ardından saat 21.00 da Ereğli - Konya - Çay - Bozüyük yol güzergâhından Bursa’ya hareket ediyoruz.
Saat 07.00 sularında Cumalıkızık'a varış. Uludağ'ın eteklerinde, 700 yıl önce kurulmuş bir Osmanlı dönemi vakıf köyü olan Cumalıkızık Köyü'nde yapacağımız yöresel kahvaltı sonrası yürüyüş içerikli turumuza başlıyoruz. Osmanlı kır mimarisinin örneklerini Türkiye'de en iyi yaşatan köyde çeşme, ahşap bezemeli camii, kubbeli bir hamam göreceksiniz. Tarihi köyü gezdikten sonra Bursa şehir merkezine hareket ediyoruz. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesine gidiyoruz Yaklaşık 30dk.lık yolculuk sonrası Bursa'ya varış. İlk olarak Tophane’ye gidiyoruz. Bursa’yı tepeden gören Tophane’de Tarihi Saat Kulesi, Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi Türbelerini, Saray ve Kale Kalıntılarını gördükten sonra yapımında Hacıvat ve Karagöz’ünde çalıştığı Ulu Camii’ye gidiyoruz. Ulu Camii gezimizin ardından Koza Handa serbest zaman veriyoruz. Eskiden ipekböceği kozalarının satışının yapıldığı Koza Han'da yöresel ürünler (dokuma – ipek ve havlu) bulabilirsiniz. Ekstra öğle yemeğimizi aldıktan sonra, Eskişehir'e doğru yolculuğumuza devam ediyoruz ve konaklama yapacağımız 4* Otel'e varış ve odalarımıza yerleşmemizin ardından otelimizde akşam yemeğimizi alıyoruz ve ardından dileyen konuklarımız barlar sokağına gidebilir.
Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından saat 08.30 da otelden ayrılıp Eskişehir'e gezimize başlıyoruz. İlk olarak hayranlıkla gezeceğiniz Balmumu Heykeller Müzesi'ni geziyoruz. Türkiye siyasetine ve sanat camiasında iz bırakmış birçok ünlünün heykellerinden oluşan ve güzel bir koreografi ile sizlere sunulan müze gezimizin ardından Odun Pazarı Evleri, Kalaycı Arif Sokağı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi'ni gezip Atlı Han'da Lüle Taşı eserlerinden satın alma imkânı buluyoruz. Ekstra öğle yemeği ardından Porsuk Çayında ekstra tekne turumuzu yapmak üzere şehir merkezine gidiyoruz. Tekne gezimizin ardından Adana'ya hareket ediyoruz. Geç saatte Adana'ya varış ve turumuzun sonu. Bir başka turda görüşmek dileğiyle.
Turun gidişatını ve amacını engelleyici kötü hava, yol gibi olumsuz durumlarda rehber programı yeniden düzenleme hakkına sahiptir. Geziye çıkmadan önce mutlaka MÜZE KART www.muzekart.com edinin. Gün içerisindeki gezilerimiz yürüyüş ağırlıklı olacağı için rahat kıyafetler tercih etmeniz önerilir.
Yurtiçi ve yurtdışı turlarımızla daima sizlerin hizmetinde ve yanınızdayız..